MediaWatch

Journalistforbund modtager lockoutvarsel - 800 medlemmer er omfattet

Cirka 800 offentligt ansatte medlemmer af Dansk Journalistforbund er omfattet af lockout, hvis storkonflikten bliver realiseret.

/ritzau/Scanpix/Sarah Christine Nørgaard
Formand for Journalistforbundet, Lars Werge (th.). Foto: /Ritzau Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

I april bliver journalister og andre ansat i staten, kommunerne og regionerne lockoutet, hvis overenskomstforhandlingerne mellem offentligt ansatte og deres arbejdsgivere ender i storkonflikt. Det skriver Dansk Journalistforbund, som netop har modtaget lockoutvarsler fra de offentlige institutioner.

"I henhold til § 30, stk. 4 i overenskomst for journalister i statens tjeneste og aftale for praktikanter, der under deres uddannelse til journalist ansættes i staten varsler Finansministeriet hermed lockout og boykot med virkning fra den 10. april 2018 ved døgnets begyndelse," lyder det i lockoutvarslet fra Moderniseringsstyrelsen.

"Lockouten omfatter samtlige medlemmer af Dansk Journalistforbund, der pr. 10. april 2018 er ansat eller senere tiltræder ansættelse i henhold til overenskomst for journalister i statens tjeneste og aftale for praktikanter, der under deres uddannelse til journalist ansættes i staten."

Tilsvarende vil lockouten, altså hvor de ansatte bliver udelukket fra arbejdspladsen, indtil en løsning på konflikten er fundet, ramme medlemmer af journalistforbundet ansat i kommunerne den 16. april, ligesom journalister i regionerne vil blive ramt den 13. april. Enkelte medlemsgrupper og arbejdspladser undtaget.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere