MediaWatch

Amazons topchef er verdens rigeste person

Forskellen på nummer et og nummer to på listen over verdens rigeste har aldrig været så stor, fastslår Forbes. Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, tager femtepladsen.

Foto: /ritzau/AP/Ted S. Warren/arkiv

Chefen for it-kæmpen Amazon, Jeff Bezos, er verdens rigeste person og topper Forbes' liste foran Bill Gates.

Donald Trump er faldet over 200 pladser på listen og ligger nummer 766, efter at han sidste år lå nummer 544. Forbes Magazine, der tirsdag offentliggjorde sin årlige liste over verdens milliardærer, anslår, at Trumps formue er på 18,6 mia. kr. - 2,4 mia. kr. mindre end for et år siden.

Trump selv har i alle år hævdet at være god for langt mere, end det Forbes har anslået. Hans formue voksede under præsident Barack Obama, men er blevet mindre, efter at han meddelte, at han stillede op til præsidentvalget i 2016.

"Nedgangen er fortsat, efter at han flyttede ind i Det Hvide Hus," konstaterer Washington Post.

Værdien på Amazon-aktien er steget med 59 pct. og selskabets chef, Jeff Bezos, har næsten fordoblet sin formue fra sidste år. Den er i dag på 120 mia. dollar (godt 720 mia. kr.).

Microsoft-grundlæggeren Bill Gates har ifølge Forbes en formue på 90 mia. dollar (omkring 540 mia. kr.).

"Forskellen på nummer et og nummer to på listen over verdens rigeste har aldrig tidligere været så stor," fastslår Forbes.

Den legendariske investor Warren Buffett fastholder sin tredjeplads på listen. Han er efterfulgt af den franske erhvervsmand Bernard Arnault, som er rykket op som nummer fire efter at have været nummer 11 sidste år. Dette skyldes først og fremmest euroens styrke i forhold til dollaren.

Facebooks Mark Zuckerberg er nummer fem på listen.

To kinesiske milliardærer er rykket op blandt de 20 rigeste i verden. Det er Ma Huateng, som leder den kinesiske internetgigant Tencent og grundlæggeren af nethandelsfirmaet Alibaba, Jack Ma.

Der er i dag 2208 dollarmilliardærer i verden, hvilket er flere end nogensinde før.

USA har flest milliardærer (585) efterfulgt af Kina (373).

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs