MediaWatch

Gruppe af bloggere i DJ vil lave etiske retningslinjer

Bloggere vil lave en pendant til de presseetiske regler, siger specialgruppens formand.

Karly Domb Sadof/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Ritzau/AP/Karly Domb Sadof

Specialgruppen Danske Bloggere under Dansk Journalistforbund vil udarbejde et sæt retningslinjer for bloggeres virke. Det skriver Journalisten.

"Vi er i gang med at udforme nogle etiske retningslinjer for bloggere. En pendant til de presseetiske regler. Vi kender loven, men som blogger har man jo et kæmpe ansvar over for sine læsere," siger Lisbeth Kiel Bjerrum, formand for Danske Bloggere til Journalisten.

Ud over de etiske retningslinjer vil specialgruppen også lave en tolkning af markedsføringsloven, der kræver klar markering af bl.a. indholdssamarbejder mellem bloggerne og virksomhederne, i samarbejde med Dansk Journalistforbund.

Specialgruppen, der repræsenterer 61 bloggere, afholdt generalforsamling i går, torsdag. Her blev Lisbeth Kiel Bjerrum genvalgt som formand.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere