MediaWatch

Snapchat-stifter blev den højst betalte chef i 2017

En bonus til en værdi af næsten 4 mia. kr. gør Snapchats stifter til den bedst lønnede amerikansk direktør i 2017.

Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew
Evan Spiegel (th) sammen med medstifter Bobby Murphy ved Snap Inc.'s børsnotering i marts 2017. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Skaberen af Snapchat, Evan Spiegel, får sandsynligvis titlen som den amerikanske chef, der har fået den højeste løn i 2017, efter at han modtog en stor bonus til en værdi af 637 mio. dollar (3855,9 mio. kr.), fordi virksomheden blev børsnoteret i marts.

Det skriver Financial Times.

Ud over millionbonussen målt i dollar modtog Evan Spiegel mere end en million i yderligere kompensation i forbindelse med syge- og livsforsikringspræmier, retsudgifter og mere end 500.000 dollar i personlige sikkerhedsomkostninger.

Ifølge analyseselskabet Equilar, der ser på ledelseslønninger, er lønnen den største i mange år og samtidig markant større end den tidligere førsteplads, som blev indtaget af Tim Cook i 2011, der havde en årsløn på 376 mio. dollar, efter at han overtog chefposten fra Steve Jobs.

"Det er meget sjældent, at vi ser et lønniveau så højt," siger Dan Marcec, der er kommunikationsdirektør i Equilar, til Financial Times.

Han tilføjer, at han vil blive meget overrasket, hvis Evan Spiegels løn for 2017 bliver overgået.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere