MediaWatch

Snapchat-stifter blev den højst betalte chef i 2017

En bonus til en værdi af næsten 4 mia. kr. gør Snapchats stifter til den bedst lønnede amerikansk direktør i 2017.

Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew
Evan Spiegel (th) sammen med medstifter Bobby Murphy ved Snap Inc.'s børsnotering i marts 2017. Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Skaberen af Snapchat, Evan Spiegel, får sandsynligvis titlen som den amerikanske chef, der har fået den højeste løn i 2017, efter at han modtog en stor bonus til en værdi af 637 mio. dollar (3855,9 mio. kr.), fordi virksomheden blev børsnoteret i marts.

Det skriver Financial Times.

Ud over millionbonussen målt i dollar modtog Evan Spiegel mere end en million i yderligere kompensation i forbindelse med syge- og livsforsikringspræmier, retsudgifter og mere end 500.000 dollar i personlige sikkerhedsomkostninger.

Ifølge analyseselskabet Equilar, der ser på ledelseslønninger, er lønnen den største i mange år og samtidig markant større end den tidligere førsteplads, som blev indtaget af Tim Cook i 2011, der havde en årsløn på 376 mio. dollar, efter at han overtog chefposten fra Steve Jobs.

"Det er meget sjældent, at vi ser et lønniveau så højt," siger Dan Marcec, der er kommunikationsdirektør i Equilar, til Financial Times.

Han tilføjer, at han vil blive meget overrasket, hvis Evan Spiegels løn for 2017 bliver overgået.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere