MediaWatch

Amerikansk medie afskediger 50 efter Facebook-ændring

Facebooks nedgradering af medieindhold koster mange ansatte jobbet på det amerikanske medie Vox.

Foto: /ritzau/Scanpix/Bax Lindhardt

Amerikanske Vox Media tager konsekvensen af Facebooks ændring af algoritmen og afskediger 50 ansatte. Det skriver Adweek.

I en intern meddelelse til de ansatte skriver Vox's direktør Jim Bankoff, at afskedigelserne sker som en konsekvens af "brancheændringer i de seneste måneder". Han henviser til Facebooks meget omtalte udmelding i januar, hvor selskabet annoncerede en større ændring af algoritmen, der bl.a. nedgraderer mediernes rækkevidde og omvendt giver mere plads til opslag fra brugernes familie og venner.

Afskedigelserne rammer derfor primært ansatte, som producerede videoer til sociale medier.

"Det har naturligvis personlige konsekvenser for dem, der mister deres job, og det antyder også, at vi har fejlet," skriver Jim Bankoff til de ansatte.

I Danmark har flere medier oplevet dalende trafik siden Facebooks melding. Som en konsekvens af Facebooks melding har Ekstra Bladet valgt at løfte sløret for, hvor meget trafik der genereres til mediet via det sociale medie. Tallene viser, at eb.dk får 8 pct. af sine besøg fra Facebook, mens 3 pct. af sidevisningerne kommer fra platformen. Det viser ifølge Anders Refnov, digital direktør hos Ekstra Bladet, at mediet er "tæt på uafhængigt af Facebook".

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs