MediaWatch

Snapchat-grundlægger sælger aktier for 300 millioner

For første gang siden børsnoteringen sælger Snapchats topchef aktier i selskabet. Hans formue er på tocifret milliardbeløb.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jae C. Hong

Snapchats medgrundlægger og adm. direktør, Evan Spiegel, har solgt sine første aktier i selskabet, siden det blev børsnoteret. Det skriver Recode.

Af dokumenter til det amerikanske finanstilsyn, SEC, fremgår det, at Evan Spiegel har solgt 2,7 mio. aktier i sidste uge. Aktieposten har en værdi af mere end 50 mio. dollars (298 mio. kr.). Da Snap, som er selskabet bag Snapchat, blev børsnoteret i marts, lovede Evan Spiegel, at han ikke vil sælge aktier i 2017 – og det har han altså levet op til.

Selv om der er tale om et stort beløb, svarer frasalget kun til lidt over 1 pct. af Evan Spiegels samlede aktiebeholdning i Snapchat, og frasalget påvirker heller ikke hans indflydelse i selskabet.

Evan Spiegel ejer sammen med medgrundlægger Bobby Murphy 88,5 pct. af aktierne i Snap. Hans personlige formue anslås ifølge Recode til 4,5 mia. dollar, svarende til 27 mia. kr.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs