MediaWatch

Snapchat-grundlægger sælger aktier for 300 millioner

For første gang siden børsnoteringen sælger Snapchats topchef aktier i selskabet. Hans formue er på tocifret milliardbeløb.

/Ritzau Scanpix/AP/Jae C. Hong
Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jae C. Hong

Snapchats medgrundlægger og adm. direktør, Evan Spiegel, har solgt sine første aktier i selskabet, siden det blev børsnoteret. Det skriver Recode.

Af dokumenter til det amerikanske finanstilsyn, SEC, fremgår det, at Evan Spiegel har solgt 2,7 mio. aktier i sidste uge. Aktieposten har en værdi af mere end 50 mio. dollars (298 mio. kr.). Da Snap, som er selskabet bag Snapchat, blev børsnoteret i marts, lovede Evan Spiegel, at han ikke vil sælge aktier i 2017 – og det har han altså levet op til.

Selv om der er tale om et stort beløb, svarer frasalget kun til lidt over 1 pct. af Evan Spiegels samlede aktiebeholdning i Snapchat, og frasalget påvirker heller ikke hans indflydelse i selskabet.

Evan Spiegel ejer sammen med medgrundlægger Bobby Murphy 88,5 pct. af aktierne i Snap. Hans personlige formue anslås ifølge Recode til 4,5 mia. dollar, svarende til 27 mia. kr.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere