MediaWatch

Snapchat-grundlægger sælger aktier for 300 millioner

For første gang siden børsnoteringen sælger Snapchats topchef aktier i selskabet. Hans formue er på tocifret milliardbeløb.

/Ritzau Scanpix/AP/Jae C. Hong
Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jae C. Hong

Snapchats medgrundlægger og adm. direktør, Evan Spiegel, har solgt sine første aktier i selskabet, siden det blev børsnoteret. Det skriver Recode.

Af dokumenter til det amerikanske finanstilsyn, SEC, fremgår det, at Evan Spiegel har solgt 2,7 mio. aktier i sidste uge. Aktieposten har en værdi af mere end 50 mio. dollars (298 mio. kr.). Da Snap, som er selskabet bag Snapchat, blev børsnoteret i marts, lovede Evan Spiegel, at han ikke vil sælge aktier i 2017 – og det har han altså levet op til.

Selv om der er tale om et stort beløb, svarer frasalget kun til lidt over 1 pct. af Evan Spiegels samlede aktiebeholdning i Snapchat, og frasalget påvirker heller ikke hans indflydelse i selskabet.

Evan Spiegel ejer sammen med medgrundlægger Bobby Murphy 88,5 pct. af aktierne i Snap. Hans personlige formue anslås ifølge Recode til 4,5 mia. dollar, svarende til 27 mia. kr.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere