MediaWatch

Blackrock bliver storaktionær i TDC efter opkøbstilbud

Kapitalforvalteren Blackrock har investeret yderligere i TDC og melder sig ind i kredsen af hovedejere med en ejerandel på over 5 pct.

PR/Yousee
Foto: PR/Yousee

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har på det seneste købt aktier i TDC og ejer nu 5,13 pct. af teleselskabet, oplyser TDC i en meddelelse.

Det betyder samtidig, at Blackrock nu er blevet storaktionær.

Et konsortium bestående af den australske investeringsbank Macquarie og de danske pensionskasser PFA, PKA og ATP offentliggjorde i sidste uge et opkøbstilbud på TDC til 50,25 kr. per aktie. Aktien koster fredag 49,30 kr.

Blackrock har så sent som i juni sidste år været storaktionær i TDC, men gik på daværende tidspunkt under 5 pct.

Den klart største aktionær i TDC er den gigantiske amerikanske kapitalforvalter Capital Group, som ejer knap 78,8 mio. TDC-aktier, svarende til en ejerandel på 9,7 pct.

Andre storaktionærer tæller to andre store amerikanske kapitalforvaltere, T. Rowe Price og Dimensional, der ejer henholdsvis 5 pct. og 2,6 pct. af TDC.

Udenlandske storinvestorer afgør TDC-transaktion

 

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen – medieforlig special

Det er næppe gået din næse forbi, at mediemøllen har været på overarbejde i løbet af den forgangne uge, hvor medieforhandlingerne nåede nye højder. Dét kan du blive klogere på i vores special edition-overflyvning over ugens mediepolitiske gang i Mediedanmark.

Regeringen opgiver TV 2-salg

Efter Dansk Folkepartis afvisning af at sælge 40 procent af tv-stationen i den kommende medieaftale opgiver kulturminister Mette Bock nu ævred.

S-formand: Vi er ude af medieforhandlingerne

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, slår efter et møde i Finansministeriet fast, at partiet endegyldigt har forladt forhandlingerne om et nyt medieforlig. Dermed peger alt på en smal aftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere