MediaWatch

Russiske myndigheder truer med at lukke ned for Youtube

En video af russisk rigmand og toppolitiker på en yacht i Norge får russiske myndigheder til at true med at slukke for Youtube.

Foto: PR/Google

De russiske myndigheder truer med at slukke for Youtube. Det skriver Berlingske.

Baggrunden for truslen er en video uploadet af oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj, der er kendt for sine efterforskninger af mulig korruption blandt russiske magthavere.

I videoen vises optagelser af den russiske rigmand Oleg Deripaska sammen med vicepremierminister Sergej Prikhodko på en yacht i Norge. Optagelserne stammer fra en 21-årig escortpiges Instagram-profil.

Det er ulovlig indblanding i privatlivets fred, mener rigmandens advokater, der kræver, at optagelserne fjernes.

Aleksej Navalnyj håber ikke, at techgiganter såsom Google og Facebook, der ejer hhv. Youtube og Instagram, bøjer sig for presset.

"Mit budskab er, at de bør være opmærsomme på, hvordan de russiske magthavere forsøger at ødelægge det politiske indhold på Youtube, som de facto er det sidste tilflugtssted for den politiske debat," siger Aleksej Navalnyj til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs