MediaWatch

Dansk Erhverv fremlægger fire forslag til styrkelse af det private tv-marked

Forud for de kommende medieforhandlinger bør politikerne bl.a. pålægge DR i højere grad at samarbejde med det private marked, afgrænse streamingtjenesten DR TV og gøre DR's indhold tilgængeligt for private distributører ifølge ønskeliste fra Dansk Erhverv.

Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv. | Foto: /ritzau/scanpix/Ida Marie Odgaard

Mens vi stadig venter på, at regeringen fremlægger sit udspil til de nært forestående medieforhandlinger, har interesseorganisationen Dansk Erhverv i dag fremlagt fire ønsker, som ifølge organisationen kan styrke den danske indholdsproduktion og ikke mindst det private tv-marked. Det fremgår af et debatindlæg i Berlingske.

"I Dansk Erhverv mener vi som mange andre, at alle, der tjener penge på dansk indhold, også bør finansiere dansk indhold. Målet er en teknologineutral lovgivning, hvor vi i dag slæber rundt på en analog lovgivning i en digital verden ved at regulere forskellige distributionskanaler forskelligt," lyder det fra Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv, i indlægget.

De fire konkrete forslag handler for det første om, at "DR i langt højere grad skal spille sammen med de kommercielle udbydere, som producerer og distribuerer medieindhold til danskerne," hvilket bl.a. skal udmøntes i, at public service-stationen skal forpligtes til at samarbejde og "have en åben og konstruktiv dialog" med kommercielle aktører.

Det andet forslag får ud på, at streamingtjenesten DR TV skal "afgrænses nøje og fokuseres på dansk indhold" for at sikre, at DR ikke fungerer som en konkurrent til det private marked.

Det tredje forslag går ud på, at DR bør stille programmer, der ikke længere er i brug, til rådighed for kommercielle distributører, som i forvejen leverer DR's kanaler i tv-pakkerne, mens det fjerde og sidste punkt drejer sig om Public Service Puljen, som Dansk Erhverv mener bør "mærkbart" øges. Dertil kommer, at producenter skal have bedre muligheder for at søge puljemidlerne, så det fremadrettet ikke kun er tv-stationer, der kan søge om støtte.

"Det vil åbne markedet for flere aktører og skabe øget konkurrence og i sidste ende bedre indhold til danskerne," skriver Jens Klarskov.

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs