MediaWatch

Netflix suser frem og krydser milepæl på 100 milliarder

Netflix brager i vejret på det amerikanske aktiemarked efter offentliggørelsen af regnskabet for fjerde kvartal og sender markedsværdien yderligere i vejret.

Scanpix Ritzau/AP/Netflix
Netflix fik sidst år 24 mio. nye abonnenter – der bl.a. kunne se egenproduktionen "Stranger Things" Foto: Scanpix Ritzau/AP/Netflix

Netflix er i fokus fra start ved dagens børsåbning på Wall Street med en stigning på 12,2 pct. Det betyder, at selskabets markedsværdi har krydset 100 mia. dollar. Markedsværdien er nu 110,5 mia. dollar – 670 mia. kr.

Streaminggigantens regnskab for fjerde kvartal blev offentliggjort mandag aften og var ifølge Bloomberg News bedre end ventet, da selskabet fik 8,33 mio. nye kunder i de sidste tre måneder af 2017 mod en ventet tilgang på 6,34 mio.

Ambitionerne rækker videre. Selskabet har tidligere meldt ud, at det vil bruge op mod otte mia. dollar – lige knap 50 mia. kr. – på indhold i 2018.

De penge kan Netflix dog ikke selv generere gennem driften. Selskabet forventer, at pengestrømmene i 2018 vil være negative med 3-4 mia. dollar. I 2017 var Netflix' frie pengestrømme i minus med 2 mia. dollar.

/ritzau/FINANS/MediaWatch

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere