MediaWatch

Medie: Facebook snupper Eurosports topchef

Øverste chef for Eurosport, Peter Hutton, flytter til Facebook og skal fremover varetage selskabets forhandlinger om sportsrettigheder, skriver flere medier.

/ritzau/AP/Noah Berger
Foto: /ritzau/AP/Noah Berger

Facebook opruster på sportsfronten og har hyret Eurosports adm. direktør, Peter Hutton, til at lede det sociale medies forsøg på at erhverve sig rettigheder til at vise live-sport. Det skriver flere medier, heriblandt Variety. Ingen af parterne har dog ønsket at kommentere sagen.

Ifølge Variety rykker Peter Hutton til Facebook umiddelbart efter vinter-OL i februar, hvor han skal fokusere på at forhandle internationale sportsrettigheder fra hovedkontoret i Silicon Valley med direkte reference til Facebooks chef for globale sportspartnerskaber, Dan Reed.

Facebook har gennem længere tid optrappet sin indsats inden for live-sport. Alene i første halvår af 2017 sendte Facebook 3500 større og mindre sportsbegivenheder live, og ifølge Digiday følger over 650 mio. mennesker forskellige klubber og spillere på Facebook og Instagram.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere