MediaWatch

Twitter underretter brugere udsat for russisk propaganda

Det sociale medie tager nye tiltag mod spredningen af falske nyheder via sin platform.

/ritzau/AP/Matt Rourke
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Twitter tager nu et nyt skridt i kampen mod spredningen af falske nyheder sponsoreret at russere.

Det sociale medie oplyser, at man vil begynde at underrette brugere, der har været udsat for indhold fra russisk-støttede profiler, der kan karakteriseres som propaganda.

Det sker i forbindelse med virksomhedens større gennemgang af, hvordan russiske personer angiveligt forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016 via Twitter.

Twitter oplyser, at man vil sende mail-notifikationer til 677.775 personer i USA.

Brugerne vil få en besked, hvis de følger, har retweetet eller trykket like på indhold, der kan spores tilbage til Rusland.

Indholdet vil typisk stamme fra profiler, som er associeret med den russiske organisation IRA, internet Research Agency.

IRA har ifølge efterforskere ansat hundredvis af personer, der skal promovere indhold, som er sponsoreret af Rusland, på sociale medier.

Twitter tilføjer, at de mange konti med forbindelse til IRA er blevet suspenderet. Indholdet, som brugere i USA får at vide, at de har delt, er derfor ikke længere tilgængeligt på Twitter.

Myndigheder i USA mener, at Rusland prøvede at påvirke valget i 2016 til Trumps fordel.

Selv har Trump afvist alle anklager mod ham eller hans folk. Præsidenten har kaldt hele sagen for en "heksejagt". Han har desuden sagt, at der ikke har været nogen omkring ham, der har arbejdet sammen med Rusland.

Trumps tidligere rådgiver Michael Flynn har ellers erkendt at have løjet for FBI om sine kontakter med Rusland.

Det kom frem, i forbindelse med at den tidligere FBI-chef Robert Mueller efterforsker, om Rusland forsøgte at påvirke valget.

Flere andre af Trumps nærmeste rådgivere er blevet beskyldt for at have samarbejdet med russere op til valget.

Der er blandt andre tale om svigersøn Jared Kushner, tidligere kampagnechef Paul Manafort og George Papadopoulos, der var udenrigspolitisk rådgiver for Trump-kampagnen.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere