MediaWatch

Sociale medier behandler klager om indhold hurtigere

Facebook, Instagram, Twitter og YouTube er blevet hurtigere til at gennemgå anmeldelser om stødende indhold.

/ritzau/AP/Danny Moloshok
Foto: Scanpix Ritzau/AP/Danny Moloshok

Facebook, Twitter og Google's YouTube er blevet bedre til hurtigt at vurdere anmeldelser om stødende indhold på deres tjenester. Det viser nye tal fra EU.

Mere end to tredjedele af klager over indholdet på tjenesterne bliver nu gennemgået inden for 24 timer.

Det er en stigning fra maj 2017, hvor det kun var tilfældet i 51 pct. af tilfældene.

EU har presset firmaerne bag de sociale medier til at gøre mere for at bekæmpe ekstremistisk indhold og hadsk tale på deres platforme.

Firmaerne er før blevet truet med indgribende lovgivning, og det fik dem til at underskrive en aftale om et adfærdskodeks.

I maj 2016 aftalte Microsoft, Twitter, Facebook og Youtube således med EU, at de skulle gennemgå de fleste klager inden for 24 timer. Også mediet Instagram agter at tilslutte sig kodekset, oplyser EU-Kommissionen.

70 pct. af anmeldt indhold fjernes

Fredagens nye tal viser, at det i 81 pct. af tilfældene lykkes medierne at overholde 24-timers-fristen.

Samtidig bliver 70 pct. af det anmeldte indhold i gennemsnit fjernet. I maj sidste år lå det tal på 59,2 pct.

EU's justitskommissær, Vera Jourova, har sagt, at hun ikke stræber efter, at 100 pct. af det anmeldte indhold på medierne skal fjernes. Det vil være et angreb mod ytringsfriheden, er hendes vurdering.

Hun er heller ikke for den tyske lovgivning, hvor der gives bøder på op til 50 mio. euro (744 mio. kr.), hvis ikke indhold med hadsk tale fjernes fra de sociale medier.

Ifølge Jourova er det positivt, at de sociale medier er blevet bedre til at handle på anmeldelserne.

Det bekræfter billedet af, at lovgivning som den tyske, ikke er nødvendigt i EU lige nu, lyder det.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere