MediaWatch

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

Egmont Publishing fortsætter sin ekspansion på det skandinaviske e-commerce marked og overtager den svenske webshop Outnorth for et trecifret millionbeløb. Det skriver Børsen fredag. Egmont Publishing havde i forvejen 15 pct. af forretningen, der er specialiseret inden for outdoor, men får nu fuldt ejerskab som led i mediehusets vækststrategi inden for udvalgte nicher inden for e-commerce.

"Vi går ikke ind i generelle sites, som har meget brede produktporteføljer, vi går ind i nicheområder udelukkende," siger adm. direktør i Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen, til Børsen.

Outnorth havde ifølge topchefen i 2017 en omsætning på 430 mio. svenske kr., cirka 326 mio. kr., Den forventen Torsten Bjerre Rasmussen vil vokse med et tocifret procenttal i 2018, så den vil udgøre ca. 10 pct. af Egmont Publishings omsætning.

Koncernen bag udgivelser som Euroman, Hjemmet og Alt for damerne havde i seneste årsregnskab fra 2016 en omsætning på knap 4 mia. kr.

Egmont Publishing ejer i forvejen webshoppen Bagaren & Kocken, der før jul opkøbte danske Goshopping og er specialiseret i køkkenudstyr og design. Derudover har mediehuset ejerandele i den svenske baby- og børneshop Jollyroom, norske Fjellsport, samt de danske webshops Nicehair.dk og Med24.dk.

Forsiden lige nu

Ny pressechef i Venstre

Venstre skiller rollen som pressechef ud i en særskilt stilling op til det kommende folketingsvalg. Ny mand på posten kommer fra Danmarks Lærerforening og skal bl.a. stå i spidsen for presseindsatsen op til valget.

Ny webportal vil booste salget af den smalle litteratur

Den store omstilling: Mikrofest er navnet på en kommende online boghandel, som skal forsøge at øge salget af den smallere litteratur i Danmark. "Sitet skal ikke hjælpe til at fremme salget af flere krimier," lyder det fra én af stifterne.

Chefredaktør forlader Bold.dk

Efter otte år på posten som chefredaktør forlader Jesper Helmin Bold.dk til fordel for udenlandsk job. Adm. direktør håber at have afløser på plads hurtgt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere