MediaWatch

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

Egmont Publishing fortsætter sin ekspansion på det skandinaviske e-commerce marked og overtager den svenske webshop Outnorth for et trecifret millionbeløb. Det skriver Børsen fredag. Egmont Publishing havde i forvejen 15 pct. af forretningen, der er specialiseret inden for outdoor, men får nu fuldt ejerskab som led i mediehusets vækststrategi inden for udvalgte nicher inden for e-commerce.

"Vi går ikke ind i generelle sites, som har meget brede produktporteføljer, vi går ind i nicheområder udelukkende," siger adm. direktør i Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen, til Børsen.

Outnorth havde ifølge topchefen i 2017 en omsætning på 430 mio. svenske kr., cirka 326 mio. kr., Den forventen Torsten Bjerre Rasmussen vil vokse med et tocifret procenttal i 2018, så den vil udgøre ca. 10 pct. af Egmont Publishings omsætning.

Koncernen bag udgivelser som Euroman, Hjemmet og Alt for damerne havde i seneste årsregnskab fra 2016 en omsætning på knap 4 mia. kr.

Egmont Publishing ejer i forvejen webshoppen Bagaren & Kocken, der før jul opkøbte danske Goshopping og er specialiseret i køkkenudstyr og design. Derudover har mediehuset ejerandele i den svenske baby- og børneshop Jollyroom, norske Fjellsport, samt de danske webshops Nicehair.dk og Med24.dk.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere