MediaWatch

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

Egmont Publishing fortsætter sin ekspansion på det skandinaviske e-commerce marked og overtager den svenske webshop Outnorth for et trecifret millionbeløb. Det skriver Børsen fredag. Egmont Publishing havde i forvejen 15 pct. af forretningen, der er specialiseret inden for outdoor, men får nu fuldt ejerskab som led i mediehusets vækststrategi inden for udvalgte nicher inden for e-commerce.

"Vi går ikke ind i generelle sites, som har meget brede produktporteføljer, vi går ind i nicheområder udelukkende," siger adm. direktør i Egmont Publishing, Torsten Bjerre Rasmussen, til Børsen.

Outnorth havde ifølge topchefen i 2017 en omsætning på 430 mio. svenske kr., cirka 326 mio. kr., Den forventen Torsten Bjerre Rasmussen vil vokse med et tocifret procenttal i 2018, så den vil udgøre ca. 10 pct. af Egmont Publishings omsætning.

Koncernen bag udgivelser som Euroman, Hjemmet og Alt for damerne havde i seneste årsregnskab fra 2016 en omsætning på knap 4 mia. kr.

Egmont Publishing ejer i forvejen webshoppen Bagaren & Kocken, der før jul opkøbte danske Goshopping og er specialiseret i køkkenudstyr og design. Derudover har mediehuset ejerandele i den svenske baby- og børneshop Jollyroom, norske Fjellsport, samt de danske webshops Nicehair.dk og Med24.dk.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere