MediaWatch

Journalister og K-folk har fået mere i lønposen

Medlemmerne af Dansk Journalistforbund har i gennemsnit set en lønstigning på 2,2 pct. det seneste år. Privatansatte kommunikationsfolk er den gruppe, der har fået mest oven i posen, viser statistik.

Foto: PR

Dansk Journalistforbund (DJ) er på vej med en ny udgave af den årlige lønstatistik, og den viser en gennemsnitlig lønfremgang blandt medlemmerne på 2,2 pct. fra oktober 2016 til oktober 2017. Det skriver Journalisten.

I perioden har inflationen været 1,5 pct., så der er altså tale om en reel lønstigning, der især er kommet kommunikationsansatte til gode. Mest ekstra i posen har privatansatte kommunikatører fået med en stigning på 3,3 pct., mens offentligt ansatte i kommunikation har set en lønstigning på 2,9 pct. Journalister på traditionelle medier ligger lavest med en stigning på 1,9 pct. – hos distriktsbladene 1,5 pct.

Forskellen i udviklingen blandt faggrupperne er ikke ny.

”I en årrække har lønstigningerne på K-området ligget over lønstigningen i klassiske medievirksomheder,” forklarer Flemming Reinvard, forhandlingskonsulent i DJ og uddyber, at det er udtryk for, at der på K-området har været stigende beskæftigelse.

Til gengæld er journalister overordnet højere lønnet end kommunikationsansatte og havde i oktober en gennemsnitlig månedsløn på 41.208 kr., mens kommunikationskonsulenter lå på 39.158 kr.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Der bliver rusket godt og grundigt op i DR's bestyrelse ved årsskiftet, og Bonnier Publications kommenterede i ugens løb den langtrukne forhandling om afskedigelser. Dét og meget mere i den ugentlige briefing fra begivenhedernes gang i mediebranchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere