MediaWatch

Altinget-koncern i millionminus - skylder Altinget 30 millioner

Egenkapitalen er i minus med over 10 mio. kr. i ejerselskab bag Altinget, som samtidig har lånt 30 mio. kr. af Altinget. En del af millionerne er brugt til at understøtte Mandag Morgen, hotel på Bornholm og svensk satsning. Revisor ser en risiko i konstruktionen, men Altingets ejer afviser problemer.

Rasmus Nielsen, stifteren af Altinget, modtog Den Berlingske Fonds Journalistpris 3. januar 2018. | Foto: /Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Det digitale nichemedie Altinget er ikke bare en af mediebranchens store iværksættersuccesser. Over de seneste år har netmediet også indtaget rollen som bank på de indre linjer i koncernen bag.

Dykker man ned i regnskaberne i Altinget-koncernen, som ejes af Rasmus Nielsen, viser de, at Altinget har 30,1 mio. kr. i tilgodehavende hos sit ejerselskab, Rasmus Nielsen Holding – der efter fleres års underskud har en negativ egenkapital på godt 10 mio. kr. Lånet fra Altinget er bl.a. baseret på de forudbetalinger, som netmediet har fået ind fra bl.a. abonnenter og annoncører.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs