MediaWatch

Facebook-fejl afslørede telefonnumre gennem annoncer

Brugeres personlige telefonnumre blev synlige for annoncører på grund af en fejl. Facebook erkender, at fejlen var et klokkeklart brud på selskabets datapolitik.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

En svaghed i annoncesystemet hos Facebook betød, at det var muligt at få oplyst et telefonnummer eller e-mail-adresse på en bruger uden tilladelse. Det skriver Wired.

Fejlen blev rettet før jul, men Facebook erkender, at fejlen var et klokkeklart brud på selskabets datapolitik.

"Vi deler ikke informationer, der kan identificere dig personligt (...) med annoncører eller måle- og analysepartnere medmindre, du giver os tilladelse," skriver Facebook ifølge Wired.

Facebook ved ikke, om nogen har udnyttet hullet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs