MediaWatch

Tusindvis af betjente skal overvåge Facebook

De vietnamesiske myndigheder frygter, at det sociale medie bliver brugt til at skabe kaos i Vietnam. Derfor er året indledt med at etablere en politistyrke på 10.000 mand, der skal overvåge bl.a. Facebook.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Sociale medier er i flere lande blevet brugt som redskab til at organisere politiske bevægelser, protester og oprør mod myndigherne. Men det skal ikke ske i Vietnam, har militærdiktaturet nu besluttet og derfor er året indledt med at oprette en politistyrke med 10.000 ansatte til at overvåge internettet og i særdeleshed sociale medier som Facebook. Det skriver Politiken.

I sidste uge udtalte Vietnams general Nguyen Trong Nghia, der er næstkommanderende for militærets politiske afdeling, ifølge avisen Tuoi Tre News, at Vietnam "skal være parat til at kæmpe imod forkerte holdninger hvert sekund, hvert minut og hver time", skriver Politiken.

Det er til trods for, at Vietnam har fri adgang til både internettet og sociale medier som Facebook. Men det skal der nu strammes op på med den nye politistyrke. General Nguyen Trong Nghia har bl.a. udtalt, at "fjenden udnytter internettet til at skabe kaos," rapporterer avisen.

Den vietnamesiske ledelse forsøger dermed at følge i sporene på regeringen i Thailand, som løbende har forhøjet straffen for at udtrykke kritik af styret og i stigende grad overvåger de sociale medier for dette. I 2013 indførte den vietnamesiske regering bl.a. en lov, der forbyder at diskutere politiske emner på sociale medier og internettet generelt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs