MediaWatch

Spotify bliver sagsøgt for knap 10 milliarder kroner

Den amerikanske musikstreamingtjeneste Spotify bliver nu sagsøgt af et musikselskab, der repræsenterer stjerner som Neil Young og The Beach Boys, for 1,6 mia. dollar.

Foto: PR

Musikselskabet Wixen Music Publishing, der repræsenterer bl.a. Missy Elliot, The Beach Boys, Tom Petty og Neil Young, sagsøger nu streamingtjenesten Spotify for 1,6 mia. dollar, svarende til knap 10 mia. kr. Det skriver flere medier, bl.a. The Verge.

Anklagen går på, at Spotify har brugt "tusindvis af sange" uden gyldig licens, og ifølge Wixen Music Publishing har streamingtjenesten ikke gjort nok for at identificere de korrekte rettighedshavere bag sange, som er tilgængelige i det digitale musikkatalog.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs