MediaWatch

Storbank: 40 pct. sandsynlighed for at Apple køber Netflix

Netflix er et oplagt opkøbsemne for Apple, der i kraft af ny amerikansk skattereform kan bringe den milliardformue, koncernen i dag har i udlandet, i spil til opkøb og investeringer, vurderer amerikansk storbank.

Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Der er 40 pct. sandsynlighed for, at Apple køber streamingtjenesten Netflix, vurderer analytikere fra den amerikanske storbank Citi, skriver Business Insider.

Citi-analytikerne begrunder vurderingen med, at den nye amerikanske skattereform giver Apple flere penge mellem hænderne, fordi det bl.a. er vedtaget, at amerikanske selskaber kan hjemtage formuer fra lande uden for USA uden et større skattesmæk. Apple har således 252 mia. dollars i kontanter i udlandet, og ifølge Citi-analytikerne er en tredjedel nok til at købe Netflix.

"Virksomheden har for mange kontanter - næsten 250 mia. dollars - som vokser med 50 mia. dollars om året. Det er et godt problem. Historisk har Apple undgået at hjemtage kontakter til USA for at undgå en høj beskatning. Skattereformen vil tillade Apple at bruge disse kontanter," skriver Citi-analytikerne.

Analysen fra banken blev lavet, inden Disneys køb af dele af 21st Century Fox. På daværende tidspunkt vurderede banken, at der var mellem 20 og 30 pct. sandsynlighed for, at Apple ville købe Disney.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere