MediaWatch

Tyrkisk domstol løslader tysk journalist efter otte måneder

Tysk journalist har været fængslet for terrorpropaganda. Nu er hun løsladt, men må ikke forlade Tyrkiet, og retssagen mod hende fortsætter.

Foto: /ritzau/AP/Emilio Morenatti/

Den tyske journalist Mesale Tolu blev mandag løsladt af en tyrkisk domstol efter næsten otte måneder i fængsel. Hun blev anholdt i april og anklaget for terrorisme.

Hun blev løsladt sammen med fem andre, der også var tilbageholdt i sagen.

Den 33-årige journalist og oversætter for det venstreorienterede nyhedsbureau Etha blev pågrebet i sin lejlighed i Istanbul.

Hun blev sigtet for at have spredt terrorpropaganda og for at tilhøre den forbudte venstreradikale gruppe, som er opført på Tyrkiets liste over terrororganisationer. 

Tolu har ikke tilladelse til at forlade Tyrkiet, og hun skal melde sig hos myndighederne en gang om ugen. Retssagen mod hende, som blev indledt i oktober, er ikke afsluttet.

Merkel: Kun halvt i land

Den 33-årige journalist har tysk statsborgerskab, og den tyske regering havde forud for mandagens retsmøde anmodet om, at hun blev sat på fri fod. Tysklands ambassadør i Tyrkiet, Martin Erdmann, var til stede i retssalen. 

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, hilser løsladelsen velkommen, men siger, at det ikke udelukkende er gode nyheder, da Tolu ikke må forlade landet, og retssagen mod hende fortsætter. 

For øjeblikket sidder mindst otte tyske statsborgere i tyrkiske fængsler. Blandt dem er Deniz Yucel, som er journalist på tyske avis Die Welt og har siddet varetægtsfængslet siden februar, uden at der er rejst sigtelser. 

Sagerne har skabt yderligere spændinger mellem de to lande.

I oktober løslod de tyrkiske myndigheder den tyske menneskerettighedsaktivist Peter Steudtner fra en varetægtsfængsling. 

Tyskland har kritiseret Tyrkiet for at have slået alt for hårdt ned på kritikere af den tyrkiske præsident og den tyrkiske regering.

/ritzau/dpa

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs