MediaWatch

Ytringsfrihedskommission får flere mediefolk om bordet

Fire ud af 10 profiler kommer fra mediebranchen i den kommission, justitsministeren netop har nedsat, og som skal kortlægge ytringsfrihedens rammer og vilkår i Danmark.

Mads Nissen/Polfoto
Foto: /ritzau/Mads Nissen

Tidligere nationalbankdirektør Nils Bernstein skal stå i spidsen for den kommission om ytringsfrihed, der skal spidsen som et flertal i Folketinget enedes om at nedsætte i maj 2016.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Resultaterne fra kommissionen skal ligge færdig i løbet af 2018 og danne baggrund for en politisk debat om ytringsfriheden.

Beslutningen om at nedsætte kommissionen stammer fra den politiske aftale om religiøse forkyndere, også kaldet hadprædikanter.

"Friheden til at ytre sig er en af de vigtigste forudsætninger for vores demokrati og samfund," udtaler justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

"Derfor skal vi sikre os, at rammerne for den frie debat, som vores samfund bygger på, er stærke nok. Det kan vi kun gøre, hvis vi har et solidt fundament at stå på, og det får vi med Ytringsfrihedskommissionens arbejde."

Ud over Bernstein kommer kommissionen til at bestå af en blanding af forskere og mediefolk. Herunder seniorforsker ved Cato institute og tidligere udlandsredaktør på Jyllands-Posten, Rlemming Rose, chefredaktør for Altinget Jakob Nielsen, samfundsdebattør og tidligere udlansredaktør på Berlingske, Anna Libak og forskningschef Vibeke Borberg fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskolen.

Derudover tæller kommissionens 10 medlemmer juraprofessor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet, professor i statskundskab Rune Stubager fra Aarhus Universitet, direktør Jacob Mchangama fra tænketanken Justitia, ledelsesrådgiver, dr. phil. Bodil Due fra Aarhus Universitet, direktør Jonas Christoffersen, Institut for Menneskerettigheder og sekretariatschef Vibe Klarup, Hjem til alle alliancen.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere