MediaWatch

Dagens Byggeri bliver 100 pct. digitalt

Fagudgivelsen Dagens Byggeri, som FBG Medier står bag, bliver lagt om til et rent digitalt foretagende. Sidste trykte udgave af magasinet er netop sendt på gaden.

PR / FBG Medier
FBG Medier-huset i Herning. Foto: PR / FBG Medier

Opdateret 14.12.2017 kl. 11.05 med uddybning fra redaktør Torben Jastram. Se de to sidste afsnit i artiklen.

FBG Mediers magasin Dagens Byggeri, der skriver nyheder til bygge- og anlægsbranchen, er netop udgivet for sidste gang som trykt magasin. Fremover bliver historierne udgivet udelukkende på web, app og via elektroniske nyhedsbreve. Det skriver Danske Medier.

Brugen af de digitale kanaler og platforme til at levere reportager m.m. bliver derfor også opprioriteret ifølge redaktør Torben Jastram, skriver mediet.

Forklaringen bag omlægningen er, at langt de fleste af magasinet læsere følger Dagens Byggeri enten via nyhedssitet eller gennem magasinets app, fordi de på den måde får nyhederne hurtigere, end hvis de skal vente på det trykte magasin. Det har FBG Mediers brugerundersøgelser vist.

Derudover giver de digitale kanaler nye muligheder for at kapitalisere på annoncører gennem bl.a. bannere, online brochurer og advertorials, skriver Dagens Medier.

Dagens Byggeris søstermedie, Maskinteknik & Grøn teknik, fortsætter dog som trykt magasin og vil ikke blive påvirket af ændringerne, understeger Torben Jastram over for MediaWatch. Han forklarer, at Maskinteknik & Grøn teknik er rettet mod blandt andet maskinførerer og andre udførende aktører i anlægsbranchen samt den grønne branche og har en helt anden læser- og annoncørgruppesammensætning.

"Vores brugerundersøgelser viser, at denne gruppe ønsker at beholde den trykte version af mediet. Og det lytter vi naturligvis til," siger han.

Forsiden lige nu

Venstre vil granske Netavisen Pios mediestøtte

Netavisen Pio modtager økonomiske midler fra en række LO-organisationer, og dermed kan mediet ikke være uafhægigt og bør blive frataget statslig mediestøtte. Det mener Venstres politiske ordfører, der nu vil lade jurister i Kulturministeriet undersøge sagen.

Sommerquiz: Hvem sagde hvad?

Vi er nået halvvejs gennem året, og MediaWatch ser tilbage på nogle af de ting, der er blev sagt af og om mediebranchen siden nytår. Test her, om du kan huske ordene – og kilden til dem.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere