MediaWatch

Apple og Irland har indgået aftale om skattebetaling

Aftale om betaling af ubetalt milliardbeløb er nu kommet på plads, og Irland forventer, at Apple vil begynde at betale efter årsskiftet.

Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Irland og Apple er nået til enighed, om hvordan Apple skal tilbagebetale de 13 mia. euro (cirka 96,7 mia. kr.), som EU har vurderet, at selskabet skylder Irland i skat.

Det skriver The Guardian.

EU-Kommissionen fastslog i august 2016, at Apple skal godtgøre den irske regering, for hvad der vurderes til at være ubetalt skat over flere år, efter selskabet havde indgået en ulovlig skatteaftale med en markant lavere skatteprocent end andre virksomheder med den irske regering.

Aftalen om betaling af det ubetalte milliardbeløb er dog nu kommet på plads mellem de to parter, efter EU henførte Irland til EU-Domstolen i oktober, fordi landet ikke havde begyndt at opkræve skattebeløbet fra Apple.

Irland forventer, at Apple vil begynde at betale efter årsskiftet.

"Vi forventer at Apple vil begynde at overføre pengene til vores konto over det første kvartal i næste år," siger den irske finansminister, Paschal Donohoe, i Bruxelles, før et møde med EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Det skriver The Guardian.

Irland skal nu sætte pengene ind på en lukket bankkonto, mens Apple venter på resultatet af sin appelsag til EU-Kommissionen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs