MediaWatch

Youtube-netværk udvider med indholdsbureau

Youtube-netværket Splay, der er ejet af MTG, har udvidet forretningsgrundlaget med et indholdsbureau, som har været på rov i traditionelle reklamebureauer.

MTG's Youtube-netværk Splay har udvidet forretningen i Sverige med et digitalt indholdsbureau. Bureauet, som endnu ikke er blevet navngivet, skal hjælpe varemærker med at skabe egne indholdskanaler på sociale medier. Det skriver Resume.

Bureauets kundeliste tæller trods sin korte levetid allerede Ica, Intersport og Comviq. Senest har bureauet udvidet medarbejderstaben med profiler fra det sociale medie-bureau Ingager og Proctor & Gamble.

"Vi er nødt til at opbygge vores forretningskompetencer med viden fra den traditionelle markedsføringsverden, som findes hos større virksomheder som Procter & Gamble, og tillige blive bedre til at tænke ud over Youtube og anvende vores know how inden for online video til Facebook - en viden vi finder hos nyskabende selskaber som Ingager," siger Victor Ljungberg, adm. direktør for Splays indholdsbureau, til Resume.

Med en omsætning sidste år på 77 mio. svenske kr. (knap 60 mio. kr.) sidste år i Sverige løftede Splay salget med 50 pct. i forhold til 2015, hvor omsætningen var 47 mio. svenske kr.

Splays største konkurrent i Sverige er United Screens, der er ejet af Bonnier, og som ifølge Di Digital havde en omsætning på linje med Splay i Sverige. Herhjemme arbejder Unites Screens sammen med Gonzo Media.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs