MediaWatch

Ekstra Bladet streamer tysk topfodbold indtil jul

Med start fra i aften går Ekstra Bladet nu i gang med vise fodbold fra den tyske Bundesligaen. Aftalen gælder foreløbig frem til jul, og det er anden gang, avisen samler usolgte rettigheder op.

Foto: /ritzau/AP/Marius Becker

Når Freiburg i dag aften møder Hamburger SV på hjemmebane kl. 20.30 bliver der mulighed for at følge med på Ekstrabladet.dk.

Mediehuset har netop forhandlet en aftale på plads om rettighederne til at streame kampene fra den bedste tyske fodboldliga, der har været hjemløse i Danmark hele efteråret.

"Vi starter fra i aften med at sende Bundesliga-fodbold på ekstrabladet.dk i dag," siger Poul Madsen, ansv. chefredaktør på Ekstra Bladet.

Han uddyber, at forhandlingerne har været korte og er faldet på plads i dag. Der er foreløbig tale om et prøveforløb, der kun løber i julemåneden, hvor Ekstra Bladet viser alle kampe fra hver runde.

"Det bliver foreløbig frem til at jul for at teste det af," siger Poul Madsen.

På spørgsmålet om Ekstra Bladet har lagt penge for rettighederne, eller om det er en gratis omgang i prøveperioden, svarer han:

"Det er en aftale, hvor begge parter tester det af frem til jul, og så vurderer vi potentialet."

Har vist fodboldkampe før

Rettighederne til Bundesligaen har været uden dansk tv-ejer i efteråret. Senest har Discovery Networks haft rettighederne, men den aftale udløb med udgangen af den seneste sæson. Ingen tv-station, som traditionelt sidder tungt på rettigheder til live-sport, har siden købt rettighederne til den aktuelle og igangværende turnering.

En lignende situation opstod i 2015, hvor tv-rettighederne til de bedste fodboldrækker i Italien og Spanien ikke blev afsat før sæsonstart. Det endte med, at MTG købte rettighederne for siden at videresælge halvdelen af dem til Discovery Networks. Dengang viste Ekstra Bladet forinden nogle af kampene og digital direktør for Ekstra Bladet, Anders Refnov, luftede i august også interesse for Bundesligaen over for MediaWatch.

"Vi havde rigtigt pæne seertal, da vi for et par år siden viste La Liga på eb.dk, og vi kunne godt være interesserede i at vise kampe fra Bundesligaen, hvis de har den rigtige pris," sagde Anders Refnov.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs