MediaWatch

Ekstra Bladet streamer tysk topfodbold indtil jul

Med start fra i aften går Ekstra Bladet nu i gang med vise fodbold fra den tyske Bundesligaen. Aftalen gælder foreløbig frem til jul, og det er anden gang, avisen samler usolgte rettigheder op.

Foto: /ritzau/AP/Marius Becker

Når Freiburg i dag aften møder Hamburger SV på hjemmebane kl. 20.30 bliver der mulighed for at følge med på Ekstrabladet.dk.

Mediehuset har netop forhandlet en aftale på plads om rettighederne til at streame kampene fra den bedste tyske fodboldliga, der har været hjemløse i Danmark hele efteråret.

"Vi starter fra i aften med at sende Bundesliga-fodbold på ekstrabladet.dk i dag," siger Poul Madsen, ansv. chefredaktør på Ekstra Bladet.

Han uddyber, at forhandlingerne har været korte og er faldet på plads i dag. Der er foreløbig tale om et prøveforløb, der kun løber i julemåneden, hvor Ekstra Bladet viser alle kampe fra hver runde.

"Det bliver foreløbig frem til at jul for at teste det af," siger Poul Madsen.

På spørgsmålet om Ekstra Bladet har lagt penge for rettighederne, eller om det er en gratis omgang i prøveperioden, svarer han:

"Det er en aftale, hvor begge parter tester det af frem til jul, og så vurderer vi potentialet."

Har vist fodboldkampe før

Rettighederne til Bundesligaen har været uden dansk tv-ejer i efteråret. Senest har Discovery Networks haft rettighederne, men den aftale udløb med udgangen af den seneste sæson. Ingen tv-station, som traditionelt sidder tungt på rettigheder til live-sport, har siden købt rettighederne til den aktuelle og igangværende turnering.

En lignende situation opstod i 2015, hvor tv-rettighederne til de bedste fodboldrækker i Italien og Spanien ikke blev afsat før sæsonstart. Det endte med, at MTG købte rettighederne for siden at videresælge halvdelen af dem til Discovery Networks. Dengang viste Ekstra Bladet forinden nogle af kampene og digital direktør for Ekstra Bladet, Anders Refnov, luftede i august også interesse for Bundesligaen over for MediaWatch.

"Vi havde rigtigt pæne seertal, da vi for et par år siden viste La Liga på eb.dk, og vi kunne godt være interesserede i at vise kampe fra Bundesligaen, hvis de har den rigtige pris," sagde Anders Refnov.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs