MediaWatch

North Medias Ofir får millionerstatning

North Media-selskabet har vundet en voldgiftssag og får 9 mio. kr. i erstatning.

Foto: Screenshot

North Medias datterselskab Ofir er fredag blevet tilkendt en erstatning på 9 mio. kr. fra virksomheden Emply.

Det oplyser North Media.

"Ved Emplys betaling af erstatningen fratrækkes 1,5 mio. kr., som Ofir har tilbageholdt, indtil sagen blev afgjort. Netto skal Emply således betale 7,5 mio. kr. til Ofir," oplyser North Media.

Om baggrunden forklarer North Media:

"Ofir var eneretsforhandler af e-rekrutteringssystemet Emply Hire fra 2013 til 2016. Systemet er ejet af Emply, som Ofir ejer 16 pct. af. Emply opsagde aftalen til ophør ved udgangen af sidste år, og Voldgiftsretten har nu afgjort, at Emplys opsigelse af forhandleraftalen var uberettiget."

Derfor er det afgjort, at Ofir har krav på erstatning.

"Indtil betaling er modtaget, giver voldgiftskendelsen ikke North Media anledning til at ændre forventningerne til resultatet for 2017, der derfor fortsat lyder på et driftsresultatet (EBIT før særlige poster) for 2017 på mellem minus 20 og 0 mio. kr.," oplyser North Media.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs