MediaWatch

Trump deler islamfjendtlig video med 44 millioner følgere

En næstformand i en ultranationalistisk gruppe i Storbritannien jubler over Donald Trumps opmærksomhed.

Foto: /ritzau/AP/Manuel Balce Ceneta

Den amerikanske præsident har på Twitter videreformidlet tre videoer fra en topfigur i den ultranationalistiske gruppe Britain First. 

En af optagelserne hævder blandt andet at vise en "muslimsk migrant", som med spark og slag angriber en "hollandsk dreng med krykker". 

Donald Trump har retweetet de tre videoer fra næstformanden i Britain First, Jayda Fransen, og hun er svært begejstret for opmærksomheden fra præsidenten. 

"Selveste Donald Trump har retweetet disse videoer, og han har omkring 44 millioner følgere," skiver hun på det kortfattede medie. 

"Gud velsigne dig, Trump! Gud velsigne Amerika!"

Fransen blev for nylig tiltalt for "truende, grove og fornærmende ord eller handlinger" under en tale, som hun holdt i Belfast, skriver BBC.

Britain First er optaget af at bekæmpe, hvad den kalder islamisering af Storbritannien, og gruppen bekæmper opførelser og udbygninger af moskéer.

Intet om hvorfor

Gruppen er imod multikulturalisme. Den har opstillet kandidater ved både lokale og nationale valg, men disse har ingen ikke fået nævneværdig opbakning.

Trump har ikke oplyst, hvad der er baggrunden for, at han har retweetet videoerne. 

Under sin valgkampagne fremsatte Trump flere hårde antimuslimske udtalelser, og han har kæmpet for at få stoppet for indvandring fra en række overvejende muslimske befolkninger. 

Britain First blev grundlagt i 2011 af tidligere medlemmer af British National Party.

Trumps interventioner i britisk politik og hans omstridte udenrigspolitiske linje har belastet det såkaldte særlige forhold mellem USA og Storbritannien. 

Trumps videreformidling af de tre videoer var en af flere opsigtsvækkende handlinger fra den amerikanske præsident tidligt på dagen. Trump gentog blandt andet kritik af tv-stationen CNN, som han beskyldte for at producere "fake news."

/ritzau/AP 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs