MediaWatch

Politico-stifter får trecifret millionbeløb til nyt medie

Amerikansk netmedie stiftet af en bagmændene bag Politico har rejst over 120 mio. kr. i en kapitalrunde.

Politico-medstifteren Jim VandeHei stiftede for mindre end et år siden mediet Axios, og nu henter han millioner til mediet. Det skriver Wall Street Journal.

Axios har således hentet 20 mio. dollars, svarende til 126 mio. kr., i en kapitalrunde til en udvidelse af redaktionen. Det er Axios' anden runder med hatten i hånden, efter at mediet sidste år fik tilført 10 mio. dollars.

Planen er, at de mange millioner skal bruges på at udvide kræfterne inden for dataanalyse, produktudvikling og øge brugerskaren, fortæller Axios' medstifter og direktør Roy Schwartz til Wall Street Journal. Mediet sigter mod at øge antallet af medarbejdere fra nuværende 89 til 150 ved udgangen af 2018, siger han.

Axios satser på korte formater og nyhedsbreve til topchefer og andre professionelle, og mediets hjemmeside er opbygget på samme måde som Facebooks nyhedsfeed med en kronologisk strøm af nyheder om teknologi, politik, erhverv og sundhed.

Mediet har ambitioner om at indføre en betalingsmur, men det sker ifølge Jim VandeHei først på et senere tidspunkt i 2018, når selskabet har øget sin brugerskare.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs