MediaWatch

Google sadler om og sletter ekstremist-videoer fra Youtube

Folk, der betegnes som terrorister af USA eller Storbritannien, vil ikke længere figurere på YouTube.

Den amerikanske teknologigigant Google er begyndt at fjerne videoer fra videotjenesten Youtube, hvis de indeholder ekstremistiske personer.

Det sker, selv om videoerne ikke indeholder voldelige billeder eller hadske budskaber mod enkelte personer eller grupper.

Det er et stort holdningsskift fra Google.

Fremover vil videoer blive fjernet, hvis de indeholder mennesker eller grupper, som bliver betegnet som terrorister af USA eller Storbritannien.

En kilde fra Youtube, der ønsker at være anonym, bekræfter oplysningerne. Youtube selv har ikke ønsket at specificere, hvornår de nye retningslinjer er trådt i kraft.

Youtube havde i forvejen klart taget afstand fra, at "terrorister" må bruge tjenesten.

Hundredvis af videoer af det dræbte al-Qaeda-medlem Anwar al-Awlaki, hvor han giver lektioner i islams historie, er for eksempel blevet fjernet.

Også selv om de ikke indeholder hadsk tale og er optaget længe før, at han blev betegnet som en fjende af USA eller Storbritannien.

Både regeringer og organisationer har i årevis presset Youtube for at få tjenesten til at slå hårdere ned på ekstremistiske videoer.

Ændrer holdning

Paul Barrett, der er vicedirektør ved Stern Center for Business and Human Rights på New York University, roser det nye tiltag.

"Hvis terrorister rekrutterer og opfordrer folk til at udøve voldelige angreb, så skal man trække en streg i sandet," siger Barrett.

I juni sagde Youtube, at indhold, der eksempelvis var opildnende eller racistisk, men som ikke overskred retningslinjerne, ville forblive tilladt.

Til gengæld ville den slags videoer blive udstyret med en advarsel. Folkene bag ville heller ikke kunne modtage indtægter fra reklameafspilninger.

Dengang forsvarede Googles vicedirektør, Kent Walker, retningen.

"Vi mener, at dette har den rette balance mellem retten til at udtrykke sig frit og være i stand til at tilgå informationer uden at promovere ekstremt stødende synspunkter."

/ritzau/Reuters

Forsiden lige nu

Debat: Facebook-melding kalder på mediesamarbejde

Facebook har besluttet at skrue ned for mediernes indhold i brugernes nyhedsfeed. Men i stedet for at gå i panik bør medierne åbne øjnene for trafiksamarbejder, skriver dansk landechef i medieteknologiselskab.

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere