MediaWatch

Web & Mobil

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Debat: Facebook-melding kalder på mediesamarbejde

Facebook har besluttet at skrue ned for mediernes indhold i brugernes nyhedsfeed. Det er en god anledning til at åbne øjnene for nye, alternative trafiksamarbejder, mener dansk landechef i medieteknologiselskab.

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Youtube strammer tøjlerne for sine partnerskaber

Den Google-ejede videoplatform opstiller flere grænsebomme for sine "creators", der er med til at generere reklameomsætning på platformen, i et forsøg på at berolige annoncører, der er nervøse for at deres reklamer dukker op ved siden af upassende indhold.

Forfatter får kritik for indspark i #metoo-debat

Den canadiske forfatter Margaret Atwood, der bl.a. har skrevet bogen "The Handmaid's Tale" har i et indlæg advaret mod, at kampagnen mod seksuelle krænkelser tager overhånd og går udenom retssystemet. Det har udløst kritik på sociale medier.

Zetland vil udvide lydtilbud med daglig podcast

Mediet har siden sommer tilbudt indtalte artikler til sine medlemmer, og et nyt lydprodukt er på vej til porteføljen. Efterhånden ser mediet i høj grad også sig selv som et lydmedie, lyder det fra Zetlands chef for lydindholdet.

Dknyt klager over afslag på mediestøtte

Efter fire år med stigende støtte fra hovedordningen i mediestøtten blev onlinemediet Dknyt forbigået i seneste runde på grund af for lidt kulturstof. Det har udløst en klage fra mediet.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere