MediaWatch

Postnord går ind i sin nye fremtid med nyt stort underskud

Fremtiden er mindre usikker i Postnord, lyder det i regnskab, der dog byder på trecifret millionunderskud.

Benjamin Nørskov/Polfoto
Foto: /ritzau/Benjamin Nørskov

Den dansk-svenske postvirksomhed Postnord har taget de første skridt ind i en ny fremtid, hvor virksomheden skal have langt færre ansatte til at dele langt færre breve ud.

Men med i bagagen er et nyt trecifret millionunderskud. Det står klart, efter at tredje kvartals regnskab er gjort op.

Postnord fik et underskud på 224 mio. svenske kr. i tredje kvartal. Det svarer til et underskud på cirka 171 mio. danske kr.

Det viser regnskabet. Heri konkluderer koncernchef Håkan Ericsson samtidig, at en redningsplan med milliardtilskud fra ejerne og en ny svensk postlov mindsker usikkerheden om fremtiden.

Især den danske del af forretningen trækker ned i regnskabet. I Danmark faldt brevmængden 21 pct. i månederne juli, august og september 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

Det betyder et underskud på driften i den danske del af forretningen på 315 mio. svenske kr., fremgår det af regnskabet. Det svarer til et underskud på 241 mio. danske kr.

"Resultatet påvirkes fortsat af den kraftige digitalisering i Danmark, som ikke har kunnet opvejes af omkostningstilpasninger i brevvirksomheden."

"Arbejdet med at indføre en økonomisk bæredygtig produktionsmodel, som i løbet af nogle år skal give Postnord Danmark forudsætninger for lønsomhed, er indledt," lyder det i regnskabet.

Den svenske del af forretningen rammes dog også af faldende brevmængder - omend i mindre grad end i Danmark.

Tredje kvartal bød på et underskud på driften på 7 mio. svenske kr., mens svenskerne sendte 7 pct. færre breve sammenlignet med perioden sidste år.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere