MediaWatch

Landsbrugsmedierne får mere i lønposen mod at slippe orlov

Forslag til ny overenskomst giver Landbrugsmediernes journalister lønstigning og højere pension mod at give afkald på optjening af orlov med løn.

PR/Landbrugsmedierne
Foto: PR/Landbrugsmedierne

Der er lagt op til et opgør med den hidtidige orlovsordning for journalisterne på Landsbrugsmedierne, der bl.a. udgiver Landbrugsavisen, skriver Journalisten.

Tillidsfolk og ledelse har lagt sidste hånd på udkastet til en ny overenskomstaftale, der nu er til urafstemning blandt DJ-medlemmerne, og som udfaser retten til lønnet orlov - mod en lønstigning og højere pension.

Fra ledelsens side handler kravet bl.a. om at udligne de rammer, der er for ansatte på medierne og i kommunikationsafdelingen, siger tillidsrepræsentant Morten Thomsen.

"Det var et krav fra Landbrug & Fødevarer, som vil harmonisere forholdene i organisationen. De har journalister ansat i kommunikationsafdelingen, som ikke har samme goder som os," siger Morten Thomsen til Journalisten med henvisning til, at kommunikationsmedarbejdere ikke har lønnet orlov eller lønnet frokostpause, som de ansatte i Landbrugsmedierne.

I dag optjener de en uge betalt orlov per år, men bliver overenskomstforslaget vedtaget, så vil ordningen blive udfaset over seks år, skriver Journalisten. Lønmæssigt vil betalingen være en stigning på 540 kr. per måned i gennemsnit over tre år samt en forhøjelse af den arbejdsgiverbetalte pension fra 9 til 10,5 pct.

Mandag formiddag er deadline for urafstemningen blandt de DJ-ansatte om forslaget.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere