MediaWatch

Aller afskediger 13 ansatte

Aller Media barberer omkostningerne og nedlægger 13 stillinger. Godt halvdelen af de opsagte er redaktionelle medarbejdere.

Aller huset

Bladhuset Aller Media har til formiddag gennemført en fyringsrunde, der koster 13 medarbejdere jobbet. Det skriver fagbladet Journalisten.

Syv af de 13 opsigelser er på det redaktionelle område, mens resten er fordelt på tværs af medarbejdergrupper i huset. Tre lederstillinger er nedlagt, fortæller direktør i Aller Media, Lars Matjeka, der begrunder fyringerne med behovet for lavere omkostninger.

”Det handler om, at vi jo befinder os i en branche, som hele tiden er udfordret på måden, vi driver vores forretning på. Det betyder, at vi konstant må balancere vores omkostninger op mod vores indtægter og investeringer,” siger han til Journalisten. Han afviser samtidig at de afskedigelser betyder, at der skal løbes hurtigere på redaktionerne - i stedet vil huset se på at tilpasse arbejdsgange og produktion og muligheden for at udnytte og genbruge stoffet mere.

Aller Media gennemførte senest en afskedigelsesrunde i foråret 2016. Mediekoncernen beskæftigede sidste år 558 i Danmark.

Også Egmont Publishing har for nylig skåret i medarbejdertallet og fyrede i sidste måned 15 ansatte i koncernen. Mediekoncernen forklarede nedskæringerne med vigende oplag og faldende annonceindtægter fra magasinforretningen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere