MediaWatch

Rapport sætter tal på mediehusenes milliardstore omsætningstab

Omsætningen er styrtdykket for danske mediehuse siden 2008, men faldet er blevet blødere de senere år og indtjeningen styrket af rationaliseringer, viser ny rapport.

Foto: Sisse Dupont, Jyllands-Posten

Det er ikke småpenge, mediehusene har måttet vinke farvel til, siden finanskrisen rev bunden ud af annoncemarkedet i 2008, og digitaliseringen satte printmediernes forretningsmodeller under pres. Dels fra læsernes vandring væk fra printmedier til digitale, dels fra udenlandske spillere som Facebook og Google, der med succes har stemplet ind på det digitale annoncemarked.

En ny rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen tegner det samlede og seneste billede af, hvor meget udviklingen har betydet for mediernes forretningen i kroner og øre.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs