MediaWatch

Anker trukket tilbage i Se og Hør-sagen

Journalist og anklagemyndigheden vil alligevel ikke anke dom i Se og Hør-sagen. Dermed skal Landsretten kun behandle en ankesag.

Finn Frandsen/Polfoto
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Når Se og Hør-sagen kommer for Landsretten, vil der kun være en ankesag på programmet. Det oplyser Retten i Glostrup til Politiken.

Det drejer sig om tys-tys-kilden Peter Bo Henriksen, som allerede oplyste på dagen for dommen, at han ville anke afgørelsen. Han blev idømt en straf på et år og seks måneders fængsel.

Senest har der været meldinger om flere ankesager. Tidligere på måneden meddelte anklagemyndigheden nemlig, at den ville kontraanke dommen over en af de journalister, der blev dømt, og som ifølge anklagemyndigheden havde anket sin dom. Efter alt at dømme er der tale om journalisten Ken B. Rasmussen. Sagens anden journalist, Kasper Kopping, har nemlig tidligere fortalt, at han ikke vil anke.

Men siden har både journalisten og anklagemyndigheden trukket sine anker tilbage, skriver Politiken.

"Vi er jævnt hen tilfredse med byretsdommen," siger anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, til Politiken.

I alt blev fem dømt skyldige og en enkelt frikendt af byretten i slutningen af november. Henrik Qvortrup, bladets tidligere chefredaktør, blev sammen med tys tys-kilden idømt de hårdeste straffe af Retten i Glostrup.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere