Klager får retsmøde i Se og Hør-sag udskudt

Fredag skulle tidligere nyhedschef og Aller Media have tilstået i Se og Hør-sagen. Nu er retsmødet udskudt efter klager fra forsvarer.
RITZAU

Tidligere nyhedschef Lise Bondesen og Aller Media kommer ikke til at tilstå fredag i Se og Hør-sagen. 

Retsmødet er blevet udskudt, efter at flere forsvarere havde klaget. Det meddeler Retten i Glostrup. Tidligst til august kommer sagen for retten. 

Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for den såkaldte tys-tys-kilde i Se og Hør-sagen, mente ikke, at det var retfærdigt over for de andre tiltalte, at restmøderne skulle afholdes med så kort varsel. 

”Vi har ikke haft mulighed for at forberede os. Vi har ikke fået noget materiale, så vi ved ikke, præcis hvad de andre er tiltalt for,” sagde han tidligere på dagen. 

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014 og er blevet kaldt den største skandale i nyere dansk mediehistorie.

I sagen skal en it-medarbejder hos IBM - kendt som tys-tys-kilden - have udnyttet sin adgang til Nets' kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal Se og Hør have købt og udnyttet til at spore og skrive om kendte menneskers privatliv.

Afklaring af juridiske spørgsmål

Otte personer og Aller Media fik onsdag besked om, at de var blevet tiltalt i sagen. Aller og Lise Bondesen erklærede efter kort tid, at de ville vedkende sig deres skyld, og der blev planlagt retsmøder fredag. 

Michael Juul Eriksen frygtede, at dommen over dem ville få indflydelse på de andre sager. 

”Det er en sag, hvor der skal afklares ret mange spidsfindige juridiske spørgsmål,” sagde han. 

For eksempel spørgsmålet om, hvorvidt sagen er forældet eller ej, kræver en fortolkning af den paragraf, der er rejst tiltale efter. Det er et spørgsmål om, hvorvidt man er i det ene eller det andet stykke i paragraffen, mener forsvareren. 

”Det vil selvfølgelig have en effekt i forhold til de andre tiltalte, hvis en, der tilstår, accepterer, at det ene stykke i paragraffen bliver brugt uden at kæmpe for det, fordi personen bare er interesseret i at få sagen afsluttet,” sagde han. 

”Det er ikke rimeligt overfor de tiltalte, som rent faktisk vil kæmpe for deres uskyld,” mener han.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også