MediaWatch

Tidligere Se og Hør-journalist fortryder ikke afsløring

På trods af at han er blandt de tiltalte i Se og Hør-sagen, fortryder journalisten, der fik sagen til at rulle, ikke afsløringen.

Ken B. Rasmussen, der for over to år siden satte gang i den af de største skandaler i medieverdenen, er blevet tiltalt i Se og Hør-sagen.

Den tidligere journalist på ugebladet Se og Hør nægter sig skyldig, fortæller han.

"Jeg tror fuldt og fast på, at jeg bliver frikendt," siger Ken B. Rasmussen.

Bogen "Livet det forbandede" er skrevet som fiktion, men blev brugt som udgangspunkt til en artikel i BT, som satte gang i skandalen 28. april 2014. Sagen voksede i de kommende dage i omfang.

Tidligere ansatte kunne bekræfte, at man havde brugt kreditkortoplysninger fra den såkaldte tys-tys-kilde. Oplysningerne skal Se og Hør have udnyttet til at spore og skrive om kendte mennesker.

Ken B. Rasmussen fortryder ikke, at han har skrevet bogen, selv om den har ført til, at han er blevet tiltalt i en straffesag.

"Jeg har den holdning, at det ikke hjælper at fortryde noget," siger journalisten, som dog fortæller, at han inden bog blev udgivet havde indset, at han ville sætte gang i en skandale.

"Jeg tænkte, at jeg ville skrive bogen, og så måtte brikkerne falde, som de ville," siger han.

Aller Media A/S har over for anklagemyndigheden erklæret sig parat til at betale den bøde, som retten i forbindelse med sagen måtte pålægge selskabet.

To tidligere chefredaktører er ligeledes tiltalt i sagen. Det drejer sig om Henrik Qvortrup og Kim Henningsen. Også tys-tys-kilden er tiltalt.

Allerede nu er hovedforhandlingen i sagen forhåndsberammet til at starte 9. september 2016 i Retten i Glostrup.

Der er afsat 20 retsdage, og der ventes dom i slutningen af november 2016.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs