MediaWatch

Bogmarkedets guldgrube ligger i udlandet

Nåleøjet bliver mindre, og rettighedshandlen på det internationale bogmarked bliver dyrere. Samtidig bliver presset større for at få solgt titlerne til udlandet, for det er her, de store penge ligger, siger litterær agent.

Foto: PR/Egmont

Det er blevet både sværere og dyrere at handle med litterære rettigheder på det internationale marked. Samtidig oplever forlag et stigende pres for at sælge de danske forfatteres titler til udlandet, for det er her, pengene for både forfattere og forlag findes i et stadig mere konkurrencepræget bogmarked.

I et forsøg på at opruste på sit internationale salg og styrke den del af forlagets forretningsområde har Lindhardt og Ringhof netop hentet litterær agent Nya Guldberg fra konkurrenten Politiken Literary Agency, hvor hun har været de sidste 10 år og blandt andet har stået for salget af krimiforfatteren Jussi Adler-Olsens bøger til mere end 40 lande.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs