MediaWatch

Ugebrev: North Media på 3-6 måneders sigt uden potentiale

Økonomisk Ugebrev Formue forventer ikke, at North Media-aktien rykker sig markant frem til halvårsregnskabet i august.

Regnskabsåret 2015 blev en meget ubehagelig oplevelse for North Media. Selskabet betegner da også resultatet som utilfredsstillende, men dog som ventet i kraft af store omkostninger til udvikling og markedsføring af nye langsigtede vækstinitiativer.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der dog fremhæver, at selskabet med et nettorentebærende indestående på 113,8 mio. kr. ultimo 2015 ikke er en virksomhed i fare for lukning - i hvert fald ikke på kort sigt.

"På længere sigt kan selv den stærkeste virksomhed ikke leve med en årlig tilbagegang, og det har North Media da heller ingen ambitioner om," skriver ugebrevet.

Selskabet forsøger at bevæge sig væk fra de traditionelle reklamemedier som eksempelvis postomdelte reklamer og tryksager. Den udvikling venter ugebrevet ikke bliver anderledes i 2016, hvor selskabet venter et negativt primært driftsresultat i intervallet 20-50 mio. kr. med baggrund i et ventet fald i omsætningen til niveauet 880-930 mio. kr. fra 1102 mio. kr. i 2015 som følge af selskabet FK Distributions tab af en stor kunde og tab af markedsandele til Postdanmark.

Ser ikke kortsigtet potentiale

North Media kaldte i årsrapporten for 2014 de næste to år for "resultatmæssige transformationsår "med en utilfredsstillende lav indtjening.

Selvom man fortsat fastholder resultatfremgang og positiv indtjening fra nye og eksisterende produkter fra og med 2017, så er usikkerheden om dette mål ifølge ugebrevet øget.

"Men som investor er det alt for tidligt at stole på dette," skriver ugebrevet, der også fremhæver, at det er negativt for værdiansættelsen af North Media, at man nu er begyndt at spekulere i aktier og aktiebaserede investeringsforeninger. Det gav ifølge årsregnskabet et tab på 14,3 mio. kr. i den første måned af 2016.

"På 3-6 måneders sigt ser vi ikke noget potentiale i North Media, som vi venter vil holde sig på kursniveauet 12-13 kr. indtil halvårsregnskabet 18. august," konkluderer ugebrevet.

North Media-aktien lukkede fredag i 12,40 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs