MediaWatch

"Jeg er ikke under afvikling"

Ansættelsen af den tidligere Berlingske-topchef er ikke udtryk for, at ejer Erik Rasmussen er ved at trække sig tilbage. Det er skal ses som en udviklingsstrategi, siger chefen for Mandag Morgen.

Jan Grarup/Polfoto/Arkiv
Foto: Jan Grarup/Polfoto/Arkiv

Da Lisbeth Knudsen i december blev ansat som direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter, kunne nogen måske foranlediges til at tro, at ejer og adm. direktør Erik Rasmussen i fremtiden vil spille en mindre og mere tilbagetrukken rolle. Det bliver ikke tilfældet, fastslår han over for Finans.

”Lisbeth Knudsens ansættelse er mere en udviklingsstrategi end en personlig afviklingsstrategi. Jeg er ikke under afvikling. Så siger du "Ja, men unge mand, du fylder jo 75 i år!". Det er fuldstændig korrekt, og det er jeg pinligt bevidst om, fordi jeg to gange har været døden nær,” siger han til Finans.

2020-strategien, som Lisbeth Knudsen ifølge direktøren har fået en central rolle i, skal bl.a. drive Mandag Morgen videre i en mere digital retning og udvikle den internationale del af forretningen, som Erik Rasmussen fortsat vil stå i spidsen for. Det drejer sig bl.a. om tænketanken Sustania og den årlige Global Oppertunity Report.

Som direktør for den danske del får Lisbeth Knudsen ansvaret for at digitalisere Mandag Morgens aktiviteter og udvikle de redaktionelle og forretningsmæssige koncepter.

Erik Rasmussen, der fylder 75 år til oktober, siger samtidig til Finans, at han hverken har planer om at sælge Mandag Morgen eller nogen planer om at indgå partnerskab med andre mediehuse.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere