MediaWatch

Arbejdsgruppe går Journalisten efter i sømmene

Formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge er blandt de udpegede, der blandt andet skal undersøge, om Fagbladet Journalisten skal løsrives økonomisk fra forbundet.  

Fagbladet Journalisten skal kulegraves. Det skriver Journalisten.dk, som samtidig kan afsløre navnene på medlemmerne af den arbejdsgruppe, der nu skal gå journalisternes eget fagblad efter i sømmene.

Arbejdsgruppen består af seks medlemmer heriblandt DJ's formand Lars Werge og formand i Organisationsgruppen Jørn Albertus. De skal blandt andet undersøge, om Journalisten fremover skal have en selvstændig bestyrelse og løsrives økonomisk fra Dansk Journalistforbund.

Beslutningen om at nedsætte en arbejdsgruppe blev taget inden sommerferien på baggrund af to sparerunder i henholdsvis 2011 og senest i 2014, der blandt andet har betydet nedgang i antallet af udgivelser om året fra 20 til 12. Nedskæringerne har fået både ansatte på Fagbladet og andre kritikere til at tage bladet fra munden. Blandt andet har formand for Organisationsgruppen Jørn Albertus udtalt:

"Det kan ikke nytte noget, at man tager et par sider på Journalisten, når forbundet mangler penge. Det er ikke i orden."

Ansatte undrer sig over nedskæringer på Journalisten  

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs