Arbejdsgruppe går Journalisten efter i sømmene

Formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge er blandt de udpegede, der blandt andet skal undersøge, om Fagbladet Journalisten skal løsrives økonomisk fra forbundet.  
AF CHRISTIAN GARDE PETERSEN

Fagbladet Journalisten skal kulegraves. Det skriver Journalisten.dk, som samtidig kan afsløre navnene på medlemmerne af den arbejdsgruppe, der nu skal gå journalisternes eget fagblad efter i sømmene.

Arbejdsgruppen består af seks medlemmer heriblandt DJ's formand Lars Werge og formand i Organisationsgruppen Jørn Albertus. De skal blandt andet undersøge, om Journalisten fremover skal have en selvstændig bestyrelse og løsrives økonomisk fra Dansk Journalistforbund.

Beslutningen om at nedsætte en arbejdsgruppe blev taget inden sommerferien på baggrund af to sparerunder i henholdsvis 2011 og senest i 2014, der blandt andet har betydet nedgang i antallet af udgivelser om året fra 20 til 12. Nedskæringerne har fået både ansatte på Fagbladet og andre kritikere til at tage bladet fra munden. Blandt andet har formand for Organisationsgruppen Jørn Albertus udtalt:

"Det kan ikke nytte noget, at man tager et par sider på Journalisten, når forbundet mangler penge. Det er ikke i orden."

Ansatte undrer sig over nedskæringer på Journalisten  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også