MediaWatch

Arbejdsgruppe går Journalisten efter i sømmene

Formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge er blandt de udpegede, der blandt andet skal undersøge, om Fagbladet Journalisten skal løsrives økonomisk fra forbundet.  

Fagbladet Journalisten skal kulegraves. Det skriver Journalisten.dk, som samtidig kan afsløre navnene på medlemmerne af den arbejdsgruppe, der nu skal gå journalisternes eget fagblad efter i sømmene.

Arbejdsgruppen består af seks medlemmer heriblandt DJ's formand Lars Werge og formand i Organisationsgruppen Jørn Albertus. De skal blandt andet undersøge, om Journalisten fremover skal have en selvstændig bestyrelse og løsrives økonomisk fra Dansk Journalistforbund.

Beslutningen om at nedsætte en arbejdsgruppe blev taget inden sommerferien på baggrund af to sparerunder i henholdsvis 2011 og senest i 2014, der blandt andet har betydet nedgang i antallet af udgivelser om året fra 20 til 12. Nedskæringerne har fået både ansatte på Fagbladet og andre kritikere til at tage bladet fra munden. Blandt andet har formand for Organisationsgruppen Jørn Albertus udtalt:

"Det kan ikke nytte noget, at man tager et par sider på Journalisten, når forbundet mangler penge. Det er ikke i orden."

Ansatte undrer sig over nedskæringer på Journalisten  

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs