MediaWatch

Aller lukker Tidens Kvinder og Frikvarter

Et presset mediemarked får nu Aller Media til at lukke flere printmagasiner. Derudover sættes bl.a. Slankedoktor.dk til salg. 23 fastansatte medarbejdere mister samtidig jobbet.

Foto: Aller Media

Aller Media lukker 5 magasiner og afskediger 23 medarbejdere i den største nedskæring og omlægning i koncernen siden lukningen af Chili Group for to år siden.

Det oplyser Aller Media i en pressemeddelelse.

Omlægningen skal skære de dele af forretningen af, der har skuffet resultatmæssigt. Konkret betyder det, at printversionen af Tidens Kvinder lukker, samt gratismagasinet Mor og ungemagasinerne Street Boys, Frikvarter og Topmodel.

Tilpasningerne får samtidig også konsekvenser for siden Slankedoktor.dk samt e-commerce-klyngen X-priser, der omfatter sider som Edbpriser.dk og Hifipriser.dk. De får nu hængt et "til salg"-skilt på sig.

"Selvom vi nu reducerer og justerer enkelte af vores digitale satsninger, betyder det ikke, at vi bliver mindre offensive. Vi skal derfor fortsat styrke vores digitale tilstedeværelse og sikre, at vores evner til at skabe stor trafik på vores sites kanaliseres over i kommerciel forretning. Vi retter desuden vores digitale fokus på alene at understøtte kerneforretningen, vores innovationsstrategi samt udvikling af nye digitale produkter og forretninger, som knytter sig til vores økosystemer inden for primært leisure og med fokus på kvinde-målgruppen," siger Aller Medias adm. direktør Pål Thore Krosby i pressemeddelelsen.

Aller Media vil i stedet øge fokus på "Safari"-vækststrategien, der skal udvikle forretningen gennem opkøb og nye digitale tiltag. Det har bl.a. ført til opkøbet af rejsebureauerne Nyhavn Rejser og Kulturrejser Europa i år samt af kundemagasinbureauet Datagraf.

Derudover har Aller lanceret flere digitale tiltag som ordspillet Wordbase og det engelsksprogede royale site Royalista.com.

Aller-koncernen kom i foråret i centrum for den største medieskandale i nyere tid, da det blev afsløret, at en af koncernens største forretninger, ugebladet Se og Hør igennem en årrække overvågede kendtes kreditkort-transaktioner. Flere tidligere ansatte samt Aller-koncernen selv er foreløbig tiltalt i sagen.

Aller barsler med globalt medie om computerspil 

Aller opkøber endnu et rejsebureau

Aller: Vi skal holde øje med udgifterne

Frasalg og besparelser hæver Allers bundlinje

Allers hemmelige livsstilsbrand har fundet redaktionschef

Aller lancerer "ny Wordfeud"

Aller barsler med nyt digitalt magasin

Aller vil have 250 idéer om året

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs