MediaWatch

Alt for damerne rydder op efter udskældt voldtægts-forside

Ugebladet kom i stormvejr efter et spørgsmål om voldtægt på årets første forside. Nu inviterer Alt for damerne til debatmøde om voldtægt.

"Voldtaget. Hvornår er det din egen skyld?" sådan spurgte Alt for damerne i en teaser på ugebladets første forside i 2014.

Det vakte ganske voldsom debat på sociale medier. Den tilhørende artikel inde i bladet var vinklet på svaret "Det er ALDRIG din egen skyld," men bladet fik alligevel heftig kritik for at flirte med det kontroversielle spørgsmål og indikere, at der muligvis er mere end et svar på det, for at sælge blade.

Alt for damerne udsendte umiddelbart efter en beklagelse i en pressemeddelelse, og nu lancerer bladet et andet initiativ, der skal forsikre læserne om, at bladet tager emnet alvorligt.

Ugebladet arrangerer en offentlig paneldebat om voldtægtsofres vilkår.

Debatten har titlen 'Bliver for få dømt for voldtægt i Danmark?' og skal blandt andet handle om, hvorfor hver tredje voldtægtsoffer, ifølge statistikker, undlader at andmelde forbrydelsen, og hvilke vanskeligheder, der er forbundet ved at løfte bevisbyrden i straffesager om voldtægt. 

"ALT for damerne satte lige efter nytår fokus på kvinder og voldtægt. Vi stillede på forsiden af bladet det spørgsmål, som mange ofre kæmper med: Voldtaget – hvornår er det din egen skyld? Vores retoriske spørgsmål satte gang i en heftig debat i hele landet, og den debat vil vi gerne bringe videre," skriver Alt for Damerne i en pressemeddelelse.

Debatten, der finder sted 15. januar kl 14.30 hos Egmont i København K, er offentlig for læsere og interesserede.

Der er en række personligt inviterede gæster fra interesseorganisationer og andre eksperter, som beskæftiger sig professionelt med emnet.

Deltagere i debatpanelet:

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), formand for Folketingets retsudvalg

Michael Jørgensen, politiadvokat

Helle Hald, advokat med speciale i voldtægtssager

Annalise Rust, Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb

Ulla Tornemand, næstforkvinde Dansk Kvindesamfund

Tina Nikolaisen, chefredaktør, ALT for damerne

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs