MediaWatch

Kig Ind skifter chefredaktør

Chefredaktør for Kig Ind, Katrine Memborg, stopper i Aller Media, der samtidig lægger ugebladet ind under husets ungdomsredaktion.

Allers billige gossip-ugeblad Kig Ind skifter chefredaktør. Bladets hidtidige frontfigur, Katrine Memborg, stopper, skriver huset i en pressemeddelelse.

I stedet udnævnes Tina Dines Appelt til ny chefredaktør, hun kommer fra en stilling som forlagschef i Aller Media og er i forvejen chefredaktør for en række af Allers unge-titler, herunder Vi Unge og Frikvarter. Skiftet sker i forbindelse med en konsolidering, hvor Kig Ind integreres med Aller Medias Ungdomsredaktion, der bl.a. også udgiver netop Vi Unge og Frikvarter, samt en række mindre titler.

”De strukturelle ændringer på mediemarkedet, hvor de unge målgrupper i stigende grad orienterer sig med digitale og mobile medier, betyder, at vi skal tænke nyt på tværs af vores medier. Derfor skaber vi en stærk samlet organisation omkring Vi Unge, Frikvarter, Kig Ind og Viunge.dk. Det giver mening at samle disse brands, fordi vi her skaber en platform af medier, der rummer et ugeblad, et magasin, et gratis magasin og et digitalt univers – alt sammen orienteret mod unge menneskers primære interesser,” siger udgiverdirektør Per Ingdal i meddelelsen.

Katrine Memborg har tidligere været chefredaktør for magasinet Bazar, som Aller lukkede i foråret. Nu vil hun ifølge meddelelsen gå nye veje og er blevet enig med direktionen i Aller Media om, at hun stopper 1. november - efter 14 år som en fast del af bladhuset.

”Det er blevet til rigtig mange år hos Aller Media – faktisk har jeg været der i halvdelen af mit liv. Derfor har det naturligvis været en svær beslutning at skulle tage, men samtidigt glæder jeg mig meget til komme i gang med egne, nye projekter. Hvad det helt præcist bliver, vil jeg endnu ikke komme ind på,” siger Katrine Memborg.

Kig Ind har været hårdt ramt på læser- og oplagstal den seneste tid og havde i 1. halvår en nedgang på 40.000 læsere og 10.000 i oplag.

Læsertal: Ugeblade H1 2013

Læsertal: Ugeblade H1 2013

Oplag: Ugebladene H1 2013

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere