MediaWatch

Terrorsigtet ligner rockstjerne på forside af Rolling Stone

Det vækker kritik,  at den terrorsigtede Dsjokhar Tsarnaev optræder på forsiden af næste udgave af Rolling Stone, og endda ligner Jim Morrison.

Den terrorsigtede  Dsjokhar Tsarnaev optræder på forsiden af næste udgave af Rolling Stone, og det har skabt debat på de sociale medier.

Tusindvis af Facebook-brugere har delt magasinets forside, hvor den 19-årige mand, der nægter sig skyldig i samtlige anklager relateret til angrebet mod Boston Marathon i april, poserer som en anden superstjerne, skriver dr.dk

Mange har kommenteret magasinets satsning, siden den kontroversielle forside blev frigivet på nettet, skriver BBC. På Twitter har flere hæftet sig ved, at billedet af den 19-årige tjetjener minder meget om en tidligere Rolling Stone-forside med Jim Morrison fra The Doors.

Onsdag aften reagerede Rolling Stone så på kritikken i The Washington Post.

I et indlæg skriver magasinet, at "historien, vi udgiver i denne uge, falder indenfor journalistiske traditioner og Rolling Stones' mangeårige engagement i alvorlig og tankevækkende dækning af de vigtigste politiske og kulturelle spørgsmål i vores dagligdag. Det faktum, at Dzhokhar Tsarnaev er ung og i samme aldersgruppe som mange af vores læsere, gør det endnu vigtigere for os at undersøge kompleksiteten og få en mere komplet forståelse af, hvorfor en tragedie som denne sker."

Rolling Stone journalist og redaktør Janet Reitman har brugt to måneder på at interviewe Dsjokhar Tsarnaevs venner og familie for at kunne skrive artiklen.

 

Mere fra MediaWatch

Nyt nordisk indhold forsvinder fra HBO Max som led i omlægning

HBO Max dropper produktion af originalt indhold i de nordiske og centraleuropæiske lande, herunder Danmark, kort efter selskabet endelig fik sat gang i produktionerne. Det er en del af en større øvelse igangsat af ejerkoncernen Warner Bros. Discovery og medfører også, at den nye danske serie Kamikaze forsvinder.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs