MediaWatch

Grafisk branche begræder moms-pause

"Trist dag for den grafiske branche", lyder det i en pressemeddelelse fra Grafisk Arbejdsgiverforening, der ærgrer sig over, at skatteministeren har udskudt lukningen af et momshul.

"Trist dag for den grafiske branche", lyder det i en pressemeddelelse fra Grafisk Arbejdsgiverforening, der ærgrer sig over, at skatteministeren har udskudt lukningen af et momshul.

"Danske trykkerier har længe set frem til, at momshullet blev lukket, således at magasinudgiverne ikke kan slippe for moms blot ved at flytte trykningen til Norge eller Schweiz. Nu kommer vi til at vente endnu længere, og det er naturligvis rigtig trist," siger adm. direktør i Grafisk Arbejdsgiverforening, Lars Bram i meddelelsen.

Loven er sat på pause, mens det undersøges, om den er i strid med international lovgivning. Loven rammer også udenlandske magasiner som importeres til Danmark, fordi Post Danmark vil belægge magasinerne med et administrationsgebyr på 160 kr.

"Ganske vist bliver lovændringen kun udsat et halvt år, men vi ved, at mange udgivere har afventet lovændringen, før de placerede deres ordrer. Derfor frygter jeg, at den grafiske branche vil gå glip af nye millionordrer på grund af politikernes nølen," tilføjer Lars Bram, som mener, at de udenlandske magasinudgivere har kørt en skræmmekampagne.

Hovedparten af de magasiner, der kommer til Danmark fra lande uden for EU, bliver nemlig leveret i bundter eller på paller, og det betyder, at de slipper for Post Danmarks gebyr, ifølge Grafisk Arbejdsgiverforening. 

Omvendt mener man i Danske Specialmedier, at den grafiske branche overdriver betydningen for dem af, at man lukker momshullet. Det vil nemlig ikke, som de håber, føre til flere ordrer i Danmark. I stedet vil udgiverne vælge trykkerier i Baltikum.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs