MediaWatch

Magasinet KBH kæmper videre

Magasinet KBH forsøger op til budgetforhandlingerne i Københavns Kommune frem til 1. oktober at vinde støtte til sin fortsatte udgivelse. Frem til oktober 2010 udkom gratismagasinet om byudvikling og kultur på tryk, men er nu reduceret til en hjemmeside, fordi kommunen på det seneste budget ikke forlængede sin støtteaftale med magasinet.

Magasinet KBH forsøger op til budgetforhandlingerne i Københavns Kommune frem til 1. oktober at vinde støtte til sin fortsatte udgivelse.

Frem til oktober 2010 udkom gratismagasinet om byudvikling og kultur på tryk, men er nu reduceret til en hjemmeside, fordi kommunen på det seneste budget ikke forlængede sin støtteaftale med magasinet.

Stifter og redaktør Anders Ojgaard har nu sendt to udspil til Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal, der dels omhandler en genoptagelse af den gamle aftale, dels en ny og mindre aftale, der vil kunne sikre hjemmesidens overlevelse og videreudvikling.

”Uden støtte er vi desværre også nødt til at lukke ned for hjemmesiden,” siger Anders Ojgaard i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at hjemmesiden stort set drives på hjerteblod.

”Et magasin med vægt på byudvikling kan ikke udkomme på rene markedsvilkår. Sådan er det desværre bare," siger Anders Ojgaard og tilføjer, at magasinet ligesom andre magasiner ikke er berettiget til mediestøtte og derfor er afhængig af andre midler.

Magasinet har samtidig skrevet et åbent brev til Københavns Kommune på vivilhavekbhtilbage.dk, som indtil videre er underskrevet af 2000 mennesker.

 

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs