MediaWatch

Hus Forbi blandt Danmarks største

Hjemløseavisen 'Hus Forbi' er nu en af Danmarks mest læste aviser med et oplag på 90.000 stk. Det er dog ikke alle, der er glade for udviklingen.

Hjemløseavisen 'Hus Forbi' er nu en af Danmarks mest læste aviser med et oplag på 90.000 stk.

Det er dog ikke alle, der er glade for udviklingen. Kritikkerne peger på, at avisen ikke længere lever op til sit oprindelige formål.

Bestyrelsesmedlem for 'Hus Forbi' Dieter Sebelin kan godt se, at den oprindelige frivillighedsånd kan være gået tabt undervejs i udviklingen fra en avis drevet af frivillige hjemløse og ildsjæle til nu at være styret af et professionelt medieteam.

"Mange, også i bestyrelsen, mener, at ånden fra 1996 har ændret sig. At det hele er blevet så ordnet. Men det er samtidig også blevet mere stabilt. Så det er en balancegang, men det er et tema, vi tager op efter sommerferien i forbindelse med, at vi skal have besluttet, hvordan vi bedst forvalter succesen og de penge, der kommer ind. Man kan vel godt sige, at vi skal have vores identitet på plads," siger han til Kristeligt Dagblad.

En undersøgelse af hjemløseavisen foretaget af Center for Alternativ Samfundsanalyse, CASA, viser ifølge Kristeligt Dagblad, at avisen dog fungerer efter den oprindelige hensigt: At være et alternativ til tiggeri og kriminalitet.

Hver fjerde af de 197, der deltager i undersøgelsen, angiver, at de ville have begået kriminalitet, hvis ikke de kunne sælge Hus Forbi. 13 procent ville tigge på gaden.

I 1996 udkom Hus forbi blot tre gange om året. I dag er avisen et månedsblad. |NP|

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs