Musikmagasinet Gaffa udvider med nyt stofområde
Gaffa vil tage livtag med de kulturpolitiske dagsordener inden for bl.a. musik og AI, fremtiden for streaming og arbejdsvilkår og har i derfor etableret en ny redaktion til at dække det nye stofområde. Det fortalte direktør Kristian Lautrup-Nielsen i sidste uge til sit eget medie.
Musikmagasinet har i den forbindelse udvidet bemandingen med to journalister til at dække det kulturpolitiske stof, der er en viderebygning af Gaffas øgede dækning af de politiske indgreb, der fandt sted under coronapandemien og nedlukningerne af bl.a. spillesteder og havde store konsekvenser for musikbranchen.
”Vi har længe haft fokus på at brede indholdet bredere ud og rejse relevante dagsordner inden for musik og kunst. Det har vi lykkes flot med både i forhold til dagsordner om diversitet, kønsroller i musikken, uddannelse samt under hele corona-nedlukningen. For at forfølge det yderligere har vi i september lanceret en kulturpolitisk redaktion,” udtaler Kristian Lautrup-Nielsen til Gaffa selv.
Mediet justerede sidste år sin forretningsstrategi for at få vægtfordelingen skubbet over på abonnementssalget til Gaffa+-medlemskabet frem for annoncesalget i lyset af det udfordrede annoncemarked og med håb om at løfte indtægterne ad den vej.
Lagt i nyt selskab
Den redaktionelle optrapning følger, efter Gaffa i flere år har kæmpet for at gøre magasinet økonomisk bæredygtigt, men med løbende underskud på både drift og bundlinje. Selskabet bag blev i sommer taget under konkursbehandling, efter magasinaktiviteterne i foråret var blevet flyttet over i et nyt selskab.
I forbindelse med stiftelsen af det nye selskab er ejerkredsen bag Gaffas Venner ApS, der ejer driftsselskabet bag musikmagasinet, udvidet med to nye personer: iværksætter og tidligere forlagsejer Rikki Tholstrup Jørgensen og musiker Steve Klein, der har investeret sig til ejerandele på henholdsvis 10-15 pct. og 5-9 pct. Samtidig er Kristian Lautrup-Nielsens ejerandel nedbragt fra 33-50 pct. til nu at være 25-33 pct., ligesom de øvrige medejeres ejerandele er skrumpet.
”Coronakrisen har været sindssygt hård for Gaffa. Mediet fik halveret sin omsætning i 2020 og næsten halveret i 2021. Også i 2022 var den påvirket negativt. Vi har tabt sindssygt mange penge på grund af krisen. Det er ikke ensbetydende med, det ikke er en sund forretning, det afspejler bare, at vi er påvirket sindssygt meget af nogle udefrakommende omstændigheder, vi ikke har kunnet gøre noget ved,” fortalte Kristian Lautrup-Nielsen i juli i forbindelse med etableringen af det nye selskab.
Relaterede artikler:
Gaffa har kurs mod 10.000 betalende abonnenter
For abonnenter